Over PRESSure

Wist u dat bijna 70% van de jongeren stress ervaart en er niet over kan praten?

Wij (Danique, Lauri, Marly, Maud) zijn 4 tweedejaars studenten Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie aan de Fotovakschool gevestigd in Venlo. We hebben de kans gekregen om ons eigen project, PRESSure, op te zetten en hierbij een expositie te organiseren. 

Wij hebben (zelf) ondervonden dat veel van onze leeftijdgenoten enorm veel stress ervaren door de te hoge werk- en prestatiedruk maar ook door het opkomen van sociale media.

Wij vinden het heel erg belangrijk dit onderwerp bespreekbaar te maken en hopelijk een sociale verandering teweeg te brengen. Zodat de mensen die dit echt nodig hebben op tijd de juiste hulp kunnen krijgen. Dit hebben wij gedaan door een krachtige fotoserie in een expositie te presenteren op 21, 22 en 23 juni 2019.

Het was een groot succes en wij willen dan ook iedereen bij deze nogmaals bedanken voor de hulp, de inzet, de sponsoring, maar vooral ook voor het bezoeken van onze expositie. Wij hopen dat we er iets mee hebben kunnen bereiken, dat het ogen heeft geopend, gesprekken heeft gestart en dat we zo een beetje hebben meegeholpen aan het doorbreken van de taboe die nog steeds heerst op dit onderwerp.